(ACN) L’Antic Teatre ha desmentit aquest dimarts les acusacions de “precarietat, explotació laboral i ànim de lucre” que va fer públiques l’artista Juana Dolores en una roda de premsa del Grec Festival a mitjans de juny. En el marc de ‘Hit me if I’m pretty o la princesa moderna’, Dolores va denunciar que la creació havia rebut una subvenció de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) que l’Antic Teatre havia dedicat a un ús propi per a uns projectors i pantalles gegants.

En un comunicat, l’Antic Teatre ha argumentat que les crítiques són “poc concretes i irreals” i ha negat que hi hagi hagut “ànim de lucre” en l’ús de la subvenció. En concret, han recordat que la subvenció estava destinada a la compra de material fungible i que era “impossible i il·legal” comprar focus, projectors o pantalles.

La direcció del teatre ha recordat que van rebre una subvenció del Consorci del Pla de Rehabilitació i Equipament de Teatres de Barcelona (ICEC) per a la compra d’equipament i material per a la sala i que, en aquest cas, s’hi van incloure alguns dels equips de la producció de Dolores.

Una relació “molt difícil” entre ambdues parts

L’Antic Teatre ha explicat que la relació entre les dues parts —sala productora i artista— des de l’estrena al Temporada Alta ha estat “molt difícil”. De fet, després de l’estrena es va decidir no seguir endavant amb la producció. Com que la normativa de la subvenció de l’IEC exigeix 25 actuacions, si no es feien s’havien de retornar uns diners ja gastats i es va iniciar una negociació entre les dues parts per realitzar les actuacions.

Segons han detallat, el 15 de març del 2023 es va signar un acord amb Dolores amb un calendari d’actuacions. L’acord establia demandes com que la directora artística de l’Antic Teatre i la productora tenien prohibida l’entrada a les funcions de juliol i agost de la creació de Dolores. També que l’artista podia llogar tot el material tècnic amb un lloguer tou.

La sala ha publicat documentació econòmica amb detalls sobre la producció amb el pressupost executat, amb ingressos i despeses.