El musical de Dagoll Dagom ‘L’alegria que passa’ segueix acumulant guardons. Després dels cinc premis Butaca a la tardor, ara són cinc Premis de la Crítica d’Arts Escèniques: millor musical, millors interpretacions de musical femenina i masculina per a Àngels Gonyalons i Eloi Gómez, millor adaptació/dramatúrgia i millor música original.

El jurat, però, ha considerat millor espectacle teatral ‘Vudú (3318) Blixen‘, d’Angèlica Liddell, que de moment només s’ha pogut veure al festival Temporada Alta de Girona. Dos guardons ha merescut ‘La plaça del diamant’: millor direcció (Carlota Subirós) i millor espai escènic (Max Glaenzel). Pel que fa a les interpretacions, Laia Marull, pel seu treball a ‘Love, love, love’, i Andreu Benito, a ‘L’home de teatre’, han guanyat en les categories protagonistes.

Premi per als germans Castells

‘A beginning expanded version’, d’Aurora Bauzà i Pere Jou, ha guanyat el premi a l’espectacle nacional de dansa; ‘Solo’, de Roi Borrallas, el d’espectacle nacional de circ; ‘An-ki’, de la Cia. Ortega, el d’espectacle familiar, i ‘Plata’, del Col·lectiu Bouncers, el d’arts de carrer.

Els germans Jordi i Josep Castells han estat distingits amb el Premi Gonzalo Pérez de Olaguer a la trajectòria, per més de quatre dècades construint decorats per a incomptables espectacles. “Del nostre taller n’han sortit professionals que després han muntat altres tallers. Aquesta és la gran satisfacció”, comenta Jordi Castells.

Enguany els premis han anat acompanyats de tres activitats paral·leles, la darrera de les quals tindrà lloc el 10 d’abril. “Muntem activitats paral·leles perquè el públic pugui escoltar més veus, no només les dels guanyadors”, explica Jordi Bordes, de Recomana.cat, l’entitat organitzadora dels premis. En aquesta plataforma virtual de crítica es pot consultar el palmarès complet.