La façana de l’Ajuntament llueix 47 arcs de llums batejats com a “Abraçades #RavalKm0”, que formen part del projecte comunitari #RavalKm0. Estan fets a partir fotografies de veïns i treballadors del Raval. D’aquesta manera el projecte, que arriba a la sisena edició, per primera vegada surt del Raval i arriba al Gòtic. La il·luminació de la façana, que es podrà veure fins al 5 de gener, es complementa amb una petita mostra gràfica sobre el projecte que es pot visitar gratuïtament a l’espai de les Cavallerisses del consistori.

El projecte s’estén del Raval al Gòtic

Els arcs s’han fet a partir de fotografies de professionals de prestigi, com Maria Espeus o Laia Albert, entre d’altres, vinculats al barri. Els arcs lumínics evoquen solidaritat i el fet de compartir la vida amb les persones estimades. Pels promotors de #RavalKm0, il·luminar l’Ajuntament és el reconeixement a la feina feta i la possibilitat de donar-hi visibilitat.   

És tot un luxe poder mostrar-lo a la ciutadania més enllà del Raval.
Òscar Esteban, Fundació Tot Raval

Projecte #RavalKm0

El projecte comunitari #RavalKm0 ja arriba a la sisena edició. En total aquest any s’han penjat uns 128 arcs de llum, 47 a la façana de l’Ajuntament i la resta repartits per 15 carrers del Raval, espais i equipament del barri. A la rambla del Raval, a més, aquest any els arcs van acompanyats de les fotografies que s’han fet servir com a model per fer els llums projecte.

Arc lumínic amb la fotografia de partida a la rambla del Raval

El  projecte #RavalKm0 va néixer l’any 2015 a partir del treball conjunt amb l’Eix Comercial del Raval i els més de 300 establiments comercials adherits. Durant els sis anys de trajectòria el projecte #RavalKm0 ha produït 170 arcs de llum, ha format 53 persones, ha fet 32 contractacions temporals a persones en atur i ha fotografiat unes 450 persones vinculades al barri.