La Casa Batlló i el Banc de Sang i Teixits fan una crida a participar a la campanya “Drac i Roses”. La llegenda de Sant Jordi es pot llegir com una inspiració per col·laborar-hi: “De la sang que en va brollar, en va brotar ràpidament un roser, amb les roses més roges que la princesa havia vist mai, un roser del qual el jove cavaller va tallar una rosa i li va oferir a la princesa”.

Després de la Setmana Santa les reserves de sang baixen i per això el Banc de Sang i Teixits reitera la necessitat de recollir un miler de donacions diàries per poder atendre tots els malalts de Catalunya.

Fins diumenge durant tot el dia es pot participar a la campanya i aprofitar per entrar a la Casa Batlló, on ens rebrà una constant pluja de pètals de paper.

La llegenda de Sant Jordi a la Casa Batlló

La representació de la llegenda de Sant Jordi a l’edifici d’Antoni Gaudí s’estén a la façana i en dos espais de l’interior. Al terrat el llom del drac cobra protagonisme amb les teules en forma d’escames i travessat per la creu de quatre braços de l’espasa triomfant de Sant Jordi. A l’últim pis hi ha un balcó en forma de flor que al·ludeix al balcó de la princesa. Als pisos inferiors hi ha les restes de les víctimes del drac amb balcons en forma de calaveres i la forma d’ossos de les columnes de la tribuna. Les referències a Sant Jordi no s’acaben aquí. Al vestíbul privat d’accés a l’habitatge de la família Batlló s’hi ubica una escala amb acabats de fusta que recorden les vèrtebres d’un animal i que, segons la cultura popular, es podrien referir a la cua del drac.