“The world of Banksy. The immersive experience” és no només l’exposició inaugural del nou Espai Trafalgar. És també tota una declaració d’intencions dels seus gestors, que creuen necessària certa “posada en escena” de l’art. La mostra desplega una quarantena de rèpliques, a mida real, d’obres murals de Banksy. Les acompanyen seixanta reproduccions en paper.

Durant prop d’un mes, una dotzena d’artistes de carrer, que prefereixen romandre en l’anonimat, han emulat el famós i alhora misteriós Banksy, creant una quarantena de “còpies”, a mida real, d’obres com ‘El llançador de flors’, ‘Sempre hi ha esperança’ o ‘La rata fora del seu llit’. La mostra, comissariada pel belga-albanès Hazis Varda, arriba de l’Espace Lafayette-Drouot de París, que gestiona Varda.

Quan i on es pot visitar?

L’exposició va obrir portes el 25 de febrer i es poden comprar entrades fins el 31 de desembre

On: l’Espai Trafalgar (C/ Trafalgar 34, Barcelona)

Horaris: L’exposició romandrà oberta de 10 a 20 h (última entrada a les 19.15 h), excepte dijous, que es tancarà a les 22 h (última entrada a les 21.15 h). Tanca els dilluns.

Preu: Adults (més de 25 anys) – 12 €, Estudiants (de 13 a 25 anys) – 9 €, Nens i nenes (fins als 12 anys) – 6 €, Seniors (més de 65 anys) – 9 €, Nens i nenes (fins als 6 anys) – Gratuït, Grups (a partir de 10 persones) – 8 €

Experiència immersiva

Els murals van acompanyats de sons diversos (urbans, de guerra, etc.) i estan il·luminats de manera que transportin l’espectador als escenaris on va treballar l’artista. L’experiència arriba a la immersió màxima amb la còpia exacta de l’habitació de l’Hotel Walled Off de Betlem, on l’artista va instal·lar ‘Guerra de coixins israeliana-palestina’.

“En realitat, la feinada no és tant dibuixar els grafits com reproduir els murs i espais originals”, explica Hazis Varda. La mostra no pretén revelar qui és realment Banksy sinó difondre el seu missatge de denúncia. La idea és que romangui a l’Espai Trafalgar -que gestiona, a partir d’ara, Hazis Varda- fins a finals d’any.

El responsable de la sala ja prepara una altra mostra per a l’any que ve, previsiblement sobre Van Gogh.