(ACN/ Redacció) La novena edició de la fira RetroBarcelona a La Farga de l’Hospitalet ha aconseguit atreure més de 6.000 visitants. La cita per excel·lència dels videojocs dels 80 ha tornat a fer aflorar durant dos dies la força de la nostàlgia en un any en què s’han superat les expectatives. “Aquesta vegada anàvem a mínims després d’una primera edició postpandèmia el 2023 que no va ser molt bona, però estem molt satisfets de la gran acollida d’enguany”, celebra a l’ACN el director de RetroBarcelona, Carles Garcia.

L’aposta per atraure un públic més femení i jove, i el fet d’esponjar les activitats al llarg dels dos dies de la fira han estat la clau per reflotar la venda d’entrades. Arreu del recinte una infinitat de màquines de videojocs per jugar dempeus, simuladors de conducció, un gran estol de televisions, ordinadors i consoles. Els videojocs més antics es remunten al 1979, mentre també hi ha diverses propostes que van sortir al mercat als 2000. Els grans protagonistes i els que generen més cues són indiscutiblement tots els jocs de la dècada dels 80.

30 anys de la Play Station

Enmig de partides de videojocs individuals o en xarxa, RetroBarcelona ofereix també una part expositiva que enguany ressalta especialment els 30 anys de la Play Station, alhora que hi ha un ampli espai de mercat amb estands que venen consoles, jocs i merxandatge de tot tipus. Tot plegat, combinat amb una àmplia programació de taules rodones, pòdcasts, conferències, concerts i personatges disfressats que passegen entre els estands de forma itinerant.