La Setmana del Llibre en Català tanca aquest diumenge amb xifres rècord d’assistència i de vendes, segons l’organització. En la seva 41a edició, més de 60.000 persones han visitat el certamen. Tot i que les parades van haver d’abaixar la persiana divendres a la tarda per la pluja intensa, l’assistència no s’ha vist afectada i de fet s’ha incrementat en un 15 % respecte a l’edició anterior.

Durant 10 dies el Moll de la Fusta ha estat un espai de trobada entre lectors, editors, llibreters i autors. També s’hi han programat més de 300 d’activitats per a tots els públics, amb presentacions, debats literaris, concerts, tallers, itineraris literaris o recitals de poesia, entre d’altres.

Les vendes, encara creixen més

No només hi ha hagut més assistents a la Setmana 2023, sinó que també més compres. Els lectors que han visitat la fira han sortit més carregats que no pas altres anys. Encara sense xifres del tot definitives, les vendes han crescut un 20 % respecte de l’edició del 2022. Des de la Setmana descriuen la fira com “l’esdeveniment cultural referent del país” i veuen “vitalitat i bona salut” al sector del llibre en català.

Canvi d’ubicació (temporal) l’any que ve

El 2024, la Setmana del Llibre en Català canviarà excepcionalment d’ubicació per la celebració de la Copa Amèrica 2024 a Barcelona. L’organització està treballant amb l’Ajuntament per fer la 42a edició al passeig de Lluís Companys, del 20 al 29 de setembre de 2024. La idea, però, és retornar més endavant al Moll de la Fusta.