Unes 300.000 persones han passat pel Barcelona Festival de Nadal, que des del 17 de desembre ha omplert la plaça de Catalunya i la de la Universitat amb un programa cultural per a tots els públics. Segons l’Ajuntament de Barcelona, la franja horària del vespre, que ha inclòs arts de carrer i concerts, ha comptat amb 250.000 persones, mentre que a les activitats familiars dels matins s’hi han acostat unes 50.000. 

Primera edició sense restriccions d’aforament

La d’enguany és la primera edició del Barcelona Festival de Nadal que s’ha pogut celebrar sense cap tipus de restricció sanitària d’aforament i de públic. El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha destacat que “Barcelona ha consolidat el seu propi model de Nadal, que és un èxit i que es dirigeix a la ciutadania de Barcelona però també situa la ciutat com una de les principals destinacions de Nadal a Europa”. Collboni ha reivindicat les bones dades d’assistència d’aquesta tercera edició del festival i ha afirmat que “fa de finestra per mostrar la cultura i la creativitat locals a la ciutadania de Barcelona i als visitants”.

Èxit de ‘La torre de Nadal’

Més de 2.000 persones han omplert cada nit les localitats per veure aquest gran espectacle d’òpera i circ. Creat per Lluís Danés i produït pel Gran Teatre del Liceu i l’Ajuntament de Barcelona, ha portat al festival un viatge musical que reclamava la utopia com a eina de transformació del món amb el guiatge de Giacomo Puccini amb una història de circ amb equilibris, corda, suspensió capil·lar, trapezi i dansa amb sis intèrprets de circ, vuit músics i quatre cantants.

Concerts gratuïts fins al 4 de gener

El cicle de música al carrer Sons de Ciutat encara oferirà concerts gratuïts a mercats, places i carrers de tots els districtes fins al 4 de gener. Es tracta d’una proposta cultural i comercial amb 113 concerts a 80 ubicacions d’arreu de la ciutat i 50 formacions musicals locals de jazz, indie, clàssica, pop, funk, soul, brass band o electrònica que representen la riquesa artística de la nostra ciutat.

El programa s’ha creat amb la complicitat de nou agents musicals de Barcelona: Primavera Labels de Primavera Sound, Sónar, Quesoni, L’Afluent, Taller de Músics, Conservatori Superior del Liceu, Associació de Músics de Jazz i Música Moderna, Associació Coincidències i Jam Session.