LOOP FESTIVAL 2023

Nova edició del LOOP, el festival de videoart de Barcelona, una plataforma dedicada a l’estudi i la promoció de la imatge en moviment que des de l’any de la seva creació (2003) ofereix una selecció molt acurada de continguts relacionats amb el vídeo des de perspectives innovadores. Aquest any, 21a edició, fins a 116 artistes participaran al festival, que desenvolupa projectes amb una comunitat internacional d’artistes, curadors, galeristes, col·leccionistes i directors d’institucions. L’objectiu és aplicar l’us del vídeo i el cinema als discursos de l’art contemporani d’avui.

Hi ha activitats de pagament i gratuïes repartides per tota la ciutat: museus, fundacions, centres d’exposicions temporals, i bliblioteques, entre altres.


Quan i on?

Del 14 al 24 de novembre 2023

  • Fira Loop ( del 21 a 23 de nov.). A les habitacions de l’Hotel Almanac Barcelona.
  • Festival Loop (del 14 al 24 de nov.). En diferents espais de la ciutat: MAPA

Inauguració

El festival s’inaugura dimarts 14 de novembre a les 19 h al Centre d’Art Tecla Sala.

L’artista visual Fito Conesa, guanyador de la novena edició del Premi de Videocreació, serà l’encarregat dinaugurar el festival amb la seva peça audiovisual ‘Anòxia. Un preludi constant’, un cant a la degeneració del Mediterrani en forma d’òpera en tres actes.

A l’exposició se sumarà la seva performance site specific Naumaquia coral, acció sonora composta per l’artista amb la cantant Claudia Schneider. Finalment, la DJ La Niña Jacarandá presentarà el seu projecte Sexpiritual, estrenat al Sónar 2023.Tres seccions principals

Fira LOOP (del 21 al 23 de novembre):

Selecció de pel·lícules i vídeos d’artistes contemporanis presentats per galeries internacionals i col·leccionistes. La Fira LOOP és la primera fira dedicada exclusivament als artistes que treballen amb vídeo, film i amb els nous mitjans associats a la producció digital.

LOOP torna al seu format original, a les habitacions de l’hotel Almanac Barcelona ( Gran Via 619)


Festival Loop (del 14 al 24 de novembre):

Exposicions, projeccions i actuacions en directe a Barcelona relacionades amb la creació de la imatge en moviment. Entre el 14 i el 24 de novembre a cinquanta-vuit espais de Barcelona i L’Hospitalet s’hi presentarà l’obra de cent setze artistes, amb noms de la talla de José Val del Omar, Lotty Rosenfeld, João Pedro Rodrigues o Tao Hui.


Loop Studies

Xerrades, tallers i trobades professionals per fomentar el reconeixement del vídeo i el cinema.