GUSTAU MOLAS, president de l'Associació Cultural Joan Amades "Primer de tot, principal, fundacional és l'edició de tots els treballs de Joan Amades que no es van arribar a editar mai perquè es va morir i van quedar als calaixos. A més a més d'això, donar a conèixer la figura de Joan Amades que, malgrat que tots els que estem asseguts aquí el coneixem, segurament, ni de bon tros, el coneixem tot."

Les músiques han estat enregistrades pel grup Ministrers de Bot, format per músics relacionats amb els sons tradicional. A l’àlbum ‘Músiques per Joan Amades’ hi ha cançons i danses representatives del territori català amb diverses instrumentacions, ritmes i melodies. El treball dels músics ha consistit a adaptar els sons que recull Amades en la seva obra a les tendències actuals de la música tradicional, amb noves idees i sonoritats, però sense perdre’n en cap cas l’arrel.

D’aquesta manera finalitza un any sencer dedicat a la figura del folklorista català en què s’han realitzat diversos projectes i activitats per retre-li homenatge. La publicació ‘Petita història de Joan Amades‘, les exposicions “La memòria del poble” i “Ballar el moro“, el monogràfic ‘Canemàs‘ o el CD ‘Tot esperant l’Amades‘ són algunes de les iniciatives que l’ACJA ha portat endavant des que l’any 2015 engegués el 125è aniversari del gran divulgador de la cultura popular catalana.

L’acte de cloenda ha estat presentat per Jaume Bernadet, del grup Comediants. El recull de cançons i danses del territori català s’ha intercalat amb les interpretacions teatrals de Bernadet i amb les intervencions de diverses entitats culturals, com la del president de l’ACJA Gustau Molas. “S’han fet més de 90 activitats des que vam començar a celebrar aquesta efemèride, tot i que encara queda molt per conèixer al 100 % la figura de Joan Amades”, ha assegurat Molas. I és que fins i tot als estudiosos del folklorista català “encara els queda molt” per comprendre a la perfecció la seva obra.

Un total de 80 persones s’han apropat fins al pati interior del Museu de Cultures del Món per acomiadar aquest conjunt de projectes. El president de l’associació ha mostrat les seves impressions sobre la celebració: “Fem una valoració molt positiva de l’acte de cloenda d’aquest dissabte i també de la rebuda dels projectes que hem portat endavant al llarg dels darrers mesos”.