L’11 de març de 1917 va sortir a la venda el primer exemplar del ‘TBO’ per cinc cèntims de les antigues pessetes, i es va acabar convertir en un referent, fins al punt de donar nom al gènereEl ‘TBO’ està considerat el màxim exponent de l’anomenat humor blanc de les revistes il·lustrades.

Durant anys va ser la revista del gènere més llegida de l’època, amb una tirada de 350.000 exemplars.  El declivi va començar als anys 60 i al 89 va arribar el tancament definitiu.

Entre els personatges mítics  que han marcat la infància de generacions de lectors: la família Ulises, el professor Franz de Copenhague i els seus invents surrealistes, o Melitón Pérez. El ‘TBO’ va crear lectors, personatges i records, però sobretot artistes en una època en què no hi havia escoles de còmics, ni de dibuixants d’historietes. Per això, l’exposició de la Galeria Sicoris vol reivindicar, sobretot, aquest llegat.

La mostra permet observar com van evolucionar alguns personatges dins la línia clara de traç fi que caracteritza la publicació.