Una taula allargada, ordinadors i, sobretot, plànols. Això és tot el que necessita aquest grup d'estudiants d'arquitectura per començar a treballar en el seu futur. Aquests amics, d'entre 25 i 30 anys, han obert l'estudi Hongria Arquitectura amb un doble objectiu: tenir un espai de treball per als seus projectes de fi de carrera i començar a obrir la seva professió als veïns. Arnau Marimón Hongria Arquitectura "Nosaltres encara no gestionem projectes perquè no estem en aquest punt de poder firmar, ni de constituir una empresa. Sinó que el que oferim és més un servei, diguéssim, de proximitat." Per aconseguir-ho ofereixen assessorament als veïns de la zona. Arnau Marimón Hongria Arquitectura "Això és una mica el pas previ al que volem que sigui després. Una mica aquesta inserció al barri, començar a fer contactes, començar a conèixer a la gent, que la gent ens comenci a conèixer a nosaltres.” Ara el repte d'aquests joves emprenedors és convertir l'estudi en l'embrió d'un futur despatx d'arquitectura.

Hongria Arquitectura

està situat a la planta baixa del carrer de Violant d’Hongria, 169. L’entrada de vidre permet veure un interior diàfan amb una taula de fusta allargada, on treballen els vuit joves amb els seus ordinadors, i una llibreria que oculta un petit espai de cuina. Plànols, maquetes i calendaris omplen l’estudi que aquests estudiants han creat al barri de Sants.

Arnau Marimón és un dels universitaris que van decidir crear Hongria Arquitectura i explica que han començat a treballar amb els veïns, donant consells i assessorant en els passos que creuen que han de seguir. “A vegades l’arquitecte no és només aquella persona a qui encarregues una biblioteca, per exemple. Sinó és aquella persona a la qual t’acostes i li dius: ‘Tinc aquest problema a casa, què hi puc fer?'”, afirma.

Els impulsors expliquen que la recepció per part dels veïns ha estat molt positiva i que, fins i tot, quan van començar a fer les obres per adequar l’espai algunes persones ja es van acostar a interessar-se per la seva feina. Marimón comenta que encara no poden firmar projectes: “Encara no som en aquest punt, però volem oferir un servei de proximitat.”

L’objectiu d’aquests futurs arquitectes és que Hongria Arquitectura pugui evolucionar i que la seva feina actual sigui, únicament, la primera fase d’un projecte molt més gran.