El Mobile World Congress té un espai exclusiu destinat a l’emprenedoria i les empreses emergents: el 4YFN (4YearsFromNow). Està ubicat al pavelló 8 del recinte firal de Gran Via i disposa de més de 700 expositors de 35 països i 12 indústries diferents. Es calcula que aquest espai atraurà més d’un miler d’inversors, que equivalen a 26.000 milions d’euros en inversions.

Un terç de les iniciatives que s’exposen aquests dies al 4YFN estan dedicades a la salut digital. És el cas, per exemple, del Barcelona Health Hub, que aglutina una cinquantena de “start-ups”, corporacions i hospitals com el de Sant Pau dedicats a resoldre els problemes actuals del camp de la salut (com la manca de professionals) a través de la innovació i els recursos tecnològics.

El Mobile World Congress 2023 més enllà dels mòbils: robots, biotecnologia i ginys sensorials
La Mobile World Capital permet olorar la brisa de la Barceloneta o la gespa del Camp Nou des de la fira

Mediktor, diagnòstics sense sortir de casa

Una altra de les propostes que shi pot trobar és Mediktor, un “software” que utilitza la intel·ligència artificial per fer prediagnòstics a pacients potencials que puguin patir algun tipus de malaltia. A través d’un test de preguntes sobre els símptomes de la persona, la intel·ligència artificial és capaç d’esbrinar quina malaltia podria patir el pacient, quina n’és la gravetat i amb quanta urgència caldria rebre assistència mèdica. L’eina ha estat validada per experts en medicina i s’hi pot accedir a través de la pàgina web de l’empresa.

Intel·ligència artificial per detectar l’estat emocional

La intel·ligència artificial també és l’eina que fa servir a l’empresa emergent Emocional. En aquest cas, l’objectiu és descobrir quin és l’estat emocional de la persona. A través d’imatges facials, vídeos i enregistrament de la veu, el programari és capaç de desxifrar si la persona que hi apareix i parla està contenta, trista, enfadada o també quin és el seu nivell d’estrès.

L'”start-up” Emocional enfoca el seu ús, sobretot, en departaments de recursos humans i de selecció de personal per crear perfils de personalitat amb més rapidesa que amb els tests i les entrevistes convencionals.