El vehicle amb el qual competiran en les edicions espanyola, alemanya i italiana del Formula Student 2012 s’anomena CAT 05e. Incorpora dos motors experimentals de corrent altern que generen 75 quilowatts de potència i que funcionen amb bateries d’ió-liti. Pel que fa a la carrosseria, els estudiants l’han dissenyada amb la mateixa tecnologia que s’utilitza en alguns campionats internacionals d’automobilisme: es tracta d’un xassís autoportant, és a dir, sense elements de suport, i fet de fibra de carboni.

Els encarregats d’avaluar-lo seran els membres d’un jurat format per representants del món de la competició automobilística i de la indústria de l’automoció. Se’n valoraran el disseny, els costos, la sostenibilitat, la fiabilitat, les prestacions i el comportament estàtic i dinàmic.

El CAT 05e participarà en tres competicions: del 31 de juliol al 5 d’agost serà al circuit de Hockenheim (Alemanya); del 29 d’agost al 2 de setembre, al de Montmeló; i del 14 al 17 de setembre, al de Riccardo Paletti (Itàlia).