La possibilitat de descobrir Barcelona a través de l'Ipad ja és una realitat. Aquest estiu ha entrat en funcionament una empresa que lloga aquest dispositiu, que alguns consideren el més pràctic per viatjar. La tauleta és, juntament amb el telèfon mòbil, una eina petita i lleugera que facilita la possibilitat de moure's per la ciutat. El sistema és senzill: el visitant entra al web, realitza la reserva i, el dia que arriba a la ciutat, li porten a l'hotel. Cada client pot demanar les aplicacions que vol que li instal·lin. Les més habituals són la guia amb informació de la ciutat, el GPS o el traductor. La connexió a Internet, així com els mapes també són imprescindibles. MARC FARRÉS, responsable de Màrqueting de Turispad "Pot tenir audioguies, mapes, localitzadors... Té una sèrie d'aplicacions que faciliten desenvolupar-se a la ciutat. Moltes d'aquestes aplicacions ja les incloem amb el producte." El perfil de l'usuari és una persona d'entre 25 i 50 anys, que acostuma a fer servir l'Ipad. A més, generalment són clients amb un poder adquisitiu elevat. El fet que aquest sigui un servei encara pioner, n'encareix el cost. El lloguer per dia del dispositiu costa com a mínim 30 euros, i el client ha de deixar un dipòsit de seguretat de quasi 400 que se li retornen el dia que torna l'Ipad. De moment els clients que més s'han interessat per aquest servei han estat empreses, sobretot, que envien els seus treballadors a congressos i fires a la ciutat. De cara al futur, però, volen ampliar aquest servei també al turisme. YOLANDA VIVES, Comunicació de Turispad "Ja comencen a haver-hi creuers que estan deixant els dispositius als clients, també hem vist notícies que a la Torre Eiffel s'estan deixant els Ipads per fer la visita, i a l'Ipad hi ha tota la informació i la història de la torre." Actualment existeixen serveis similars als Estats Units, on els hotels faciliten Ipad als seus clients, i també a França on es vol generalitzar com a sistema de visites guiades als monuments. A Espanya tan sols hi ha dues empreses que lloguin aquest dispositiu: a Barcelona i a Madrid.

La tecnologia cada cop és més present a tots els àmbits. El del turisme, no se n’escapa i ja hi ha empreses que lloguen iPad amb aplicacions per facilitar la vida als viatgers, com ara informació bàsica, mapes, GPS o traductor.

A Barcelona ha nascut fa poc més d’un mes la primera empresa que lloga iPadsamb guia i altres aplicacions per moure’s per la ciutat. El servei pioner té un cost de 30 euros al dia en règim de lloguer, a banda del dipòsit de seguretat, de 390 euros.