Les selfies també han arribat als museus. Tot i que per a alguns no resulti gens fàcil fer-los. "Duele la espalda para ponerte la posición correcta para ver la obra, para que nos veamos nosotros." De motius per fer-ne n'hi ha forces. "M'interessa l'art i segona per un tema una mica d'egocentrisme, per inmortalitzar-me al costat d'una obra que és eterna." "M'agrada recordar l'obra d'art i que jo estava davant d'ella." Deixar constància del que fem, però, no és l'única raó. "Això m'és bastant igual. És aprofitar la llum de com iluminen la sala dels museus." I com sempre hi ha detractors. "Penso que no s'haurien de fer 'selfies' als museus. Penso que simplement haurien d'admirar i no fer fotos d'ells mateixos i l'art." Les selfies i l'art de tot el món han tingut presència a les xarxes socials durant tot el dia amb testimonis de les obres i els museus més importants 2014 ha estat l'any del 'selfie' i ja no és estrany veure a algú fent-se una autofoto a qualsevol lloc i amb qualsevol cosa.

Com en la primera edició, la iniciativa és de Cultural themes, el blog d’una agrupació de treballadors de museu que convida tothom a compartir les seves imatges a les xarxes socials amb l’etiqueta  #MuseumSelfie.

Les xarxes, especialment Twitter i Instagram, ja són plenes d’autofotos als museus.

 

Els impulsors han volgut remarcar que és una activitat per divertir-se i que no es tracta ni de fer-ne un ús polític ni d’incomplir les normes i fer fotografies en locs dels museus en què no està permès fer-les.

Els autoretrats o “selfies” són ja una moda mundial gràcies a les xarxes socials i a les càmeres dels telèfons intel·ligents, que han posat a l’abast dels usuaris fer-se un autoretrat en qualsevol instant i compartir-lo ràpidament. La febre ha arribat a tal punt que aquest Nadal l’estrella dels regals va ser el “selfie stick”, un pal en el qual es col·loca el mòbil i es poden fer fotografies gràcies a un botó remot que porta incorporat.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a