Piggy Dreams és una nova xarxa social sorgida de la iniciativa de dos germans catalans, Miquel i Pau Roig. L’han ideada perquè sigui un punt de trobada d’internautes somiadors. El portal recull els somnis dels seus usuaris i en facilita la realització servint-se del potencial de la xarxa.

Miquel Roig sap molt bé de què parla quan afirma que els va arribar el moment de passar de la teoria a la pràctica: va ser durant dos anys director executiu de Barcelona Activa. Des del seu antic càrrec, ha contribuït a impulsar més de 2.000 iniciatives empresarials. “En aquests temps difícils, hem volgut aprendre alguna cosa de la crisi i proposem una cosa nova: convidar a tenir un somni, un projecte, una idea, parar-nos a pensar què és el que ens interessa i fer-ho públic amb la intenció d’ajudar que es compleixi”, ha explicat Roig.

Un cop un usuari registra el seu somni al portal, pot definir detalls específics sobre aquest.  El web permet planificar en quin termini de temps s’espera complir el somni i, si s’escau, quina quantitat de diners necessitaria per portar-lo a terme. Un cop publicat l’anunci, les possibilitats són molt àmplies.

Amb diners o sense

A mode de guardiola, Piggy Dreams ofereix un pla de finançament en línia per ajudar els usuaris a estalviar de mica en mica i poder finançar-se el seu somni en cas que requereixi diners. Aquesta quantitat també  pot servir-se d’aportacions de familiars i amics en forma de targeta regal o venir d’un donatiu anònim.

Els promotors d’aquesta xarxa de somnis se senten part de la “nova indústria de la felicitat”, però una felicitat realista i no necessàriament materialista, ja que també es nodreix de la creixent cultura del compartir. En aquest sentit, la idea dels germans Roig se suma a les iniciatives de consum col·laboratiu o microfinançament que creixen dia a dia gràcies en part a les possibilitats que ofereix Internet. “No venem il·lusions, treballem per fer realitat les aspiracions de la gent. Valorem el que som pel nombre i la qualitat dels somnis registrats i mesurem el nostre èxit pel nombre de somnis que aconseguim que es facin realitat”, apunta Miquel Roig.

El projecte, encara en versió beta, va camí de registrar 500 somnis a tot el món i té actualment un projecte d’expansió als Estats Units des de Sillicon Valley. El seu fiançament es vol basar en les comissions que pagaran els proveïdors que vulguin oferir-hi els seus productes i serveis. D’altra banda, l’accés per als usuaris és totalment gratuït.  “És un model econòmic saludable -ha defensat Roig-, perquè només guanyem quan el somni s’ha fet realitat”, afirma Roig. Els inventors del projecte insisteixen que l’usuari té el control absolut sobre els seus somnis i que pot decidir amb qui els comparteix i com els gestiona, de manera que la pàgina web és essencialment un mediador.