Ja s’ha estrenat la nova seu del Supercomputing Center, un dels equipaments científic i tecnològic més gran de la ciutat. El nou edifici està ubicat a la plaça d’Eusebi Güell, al barri de Pedralbes. Té 12.000 metres quadrats i disposa de quatre plantes d’oficines, 35 sales de reunions i dues aules de formació.

A més, el subterrani del nou edifici, acollirà, l’any que ve, el MareNostrum 5, un ordinador encara més potent que el que hi ha ara a l’edifici antic, com va anunciar la Comissió Europea el 2019. La construcció de la nova seu ha tingut un cost de 19,6 milions d’euros.

La nova seu es dona a conèixer

Per celebrar la inauguració i donar-se a conèixer entre els barcelonins, aquest cap de setmana la nova seu del Supercomputing Center ha obert les portes als veïns. A més, aprofitant que la Festa Major de les Corts, també han organitzat diverses activitats.

Durant tot el cap de setmana es fan tallers de collage, concerts i espectacles de teatre musical. A més, es pot visitar l’exposició “Barcelona Deep Collage”, una trobada entre científics, artistes i ciutadania, per expressar les seves vivències durant la pandèmia de covid-19 i les interaccions entre ciència, tecnologia i vida quotidiana.