Les biblioteques de la Diputació treballen en una aplicació per a “smartphones” que facilitarà la vida als usuaris. No n’hi ha data concreta, però el gerent Jordi Permanyer assegura que serà al llarg d’aquest 2013. L’aplicació permetrà a l’usuari veure quina és la biblioteca més propera o bé consultar la direcció de qualsevol dels centres de la xarxa. El servei a més permetrà veure quines activitats hi ha programades, ja siguin presentacions de llibres, lectura de poemes, o altres activitats.

En una segona fase, l’aplicació permetrà consultar la disponibilitat dels títols a les diferents biblioteques. Ara, aquest tipus de consulta només es pot fer a través del portal Biblioteca Virtual.

La Diputació de Barcelona treballa en l’obertura de dues biblioteques a la ciutat. Una a Sant Gervasi i l’altra a l‘edifici del Disseny Hub de les Glòries, on s’ubicarà la biblioteca del Clot.

Les biblioteques de la Diputació de Barcelona van tancar el 2012 amb 2,5 milions d’usuaris amb carnet de la xarxa, i 211 centres.