D'aquí dos anys omplir el carret de la compra de cereals, galetes o pasta ens pot ajudar a conservar la línia. És el termini que aquest grup d'investigadors s'ha marcat per comercialitzar a Espanya productes amb fagomina, una molècula natural que es troba dins el fajol i permet contrarestar els efectes del sucre al nostre cos. JOSEP LLUIS TORRES, Investigador Consell Superior d'Investigacions Científiques “Ajuda a regular el nivell de sucre en sang després que una persona mengi dolços, pastissos, qualsevol cosa que porti sucre, midons o fécules” Existeixen camps de fajol en zones de la Garrotxa i s'utilitza per elaborar productes típics de la zona com galetes o mel. L'objectiu de la recerca és diversificar cada cop més els seus usos. SERGIO PUMAROLA, Investigador de Bioglane “Jo diria que un iogurt seria un gran producte d'aquest tipus, però qualsevol bolleria podria portar-ho, galeteries o qualsevol tipus d'esmorzars” L'equip de Bioglane portarà, ara, el seu projecte als Estats Units, i un cop passi els estandars de comercialització, tornarà a Espanya.