Instagram, el programa que permet fer fotos i aplicar-los filtres, ja té aplicació per a Android. En aquest cas, però, encara falten alguns dels filtres, que els creadors tenen previst implantar en noves versions. L’aplicació ha sortit en nou idiomes, entre els quals el castellà, i ofereix una resolució màxima de 2.048×2.048 píxels, si així ho permet la memòria disponible i el fabricant de la càmera.

Fa uns mesos que Instagram va anunciar el llançament de l’aplicació per a Android, que igual que ho era amb l’iPhone, és gratis i senzilla. L’aplicació només funciona amb telèfons mòbils, i no amb tots, només amb els que tenen la versió 2.2 del sitema operatiu. Per adaptar millor l’aplicació a aquestes plataformes n’han desaparegut alguns filtres i se n’hi han sumat d’altres.

Instagram ha estat una de les aplicacions més exitoses en la història dels telèfons intel·ligents. Va néixer l’octubre de 2010, i l’agost de 2011 ja se superaven els 95 milions de fotografies publicades. Tot plegat amb una plantilla d’una desena de treballadors que vetllen per més de 12 milions d’usuaris. Les xifres són sorprenents: cada dia es publiquen prop de 900.000 fotos fetes per cinc milions d’usuaris.

El que en els seus inicis va ser només una aplicació per a iPhone comença així un procés d’apertura. Primer va permetre que Hipstamatic (només disponible per a iPhone) pugés fotos directament a Instagram. Ara molts es pregunten si hi haurà versions per a altres dispositius mòbils i si funcionarà igualment bé en dispositius amb càmeres molt diferents. Preguntes que els mateixos usuaris s’encarregaran de respondre.