Tres de cada 10 usuaris d’aparells electrònics es desprenen dels seus dispositius sense haver-ne esborrat prèviament el contingut (un 23% quan es tracta del mòbil). Aquest fet demostra que Espanya se situa per sota de la mitjana europea en la cura i protecció de la informació de caràcter personal. L’estudi, realitzat per una empresa de compravenda de productes electrònics, coincideix amb la celebració aquest dimarts del Dia Europeu de la Protecció de Dades.

Segons les dades d’aquesta empresa, que compra dispositius d’usuaris de quatre països europeus, els austríacs lideren la classificació amb un 95% d’aparells entregats sense cap rastre del seu antic propietari. Els segueixen els alemanys, amb un 93%; i els polonesos, amb un 82%.

En el cas dels espanyols, aquest percentatge disminueix fins al 73%. Si l’estadística se separa per tipus de dispositiu, el 77% dels mòbils es venen amb les dades personals esborrades, una xifra que baixa fins al 74% en el cas dels ordinadors portàtils, i fins al 71% en el cas de les tauletes.

Segons l’empresa de compravenda d’aparells electrònics que ha dut a terme l’estudi, a l’estat espanyol només un de cada 10 dispositius és reutilitzat, i el percentatge de població que compra aparells de segona mà és del 5%.