La segona edició de la Biennal Ciutat i Ciència se celebrarà entre el 8 i el 13 de juny. Després de la irrupció de la pandèmia, la trobada creix —respecte a la primera edició del 2019 i pren més força que mai per obrir a la ciutadania els debats del món científic.

El programa inclou 250 activitats, la majoria en parcs i places de Barcelona, i moltes a l’aire lliure. La programació d’enguany gira entorn el límits de la humanitat i els vincles de la ciència amb altres disciplines, com l’art, la sociologia, la política i la sostenibilitat.

La Biennal 2021 s’aproxima a la ciència des d’una perspectiva molt àmplia. Entre les temàtiques hi trobem molta varietat com ara els virus, el canvi climàtic o la supercomputació. En total hi haurà 300 ponències d’experts en diversos àmbits científics. En destaquen les ponències del Premi Nobel de la Pau, Ernest Kahan, o la de la xef Carme Ruscalleda. Despunta també la xifra de 155 dones participants, un 52 % dels ponents. Les inscripcions s’obriran a partir del dimarts 25 de maig.

És multipliquen espais i activitats

Les activitats es distribuiran principalment en espais a l’aire lliure com els Jardins de la Casa de la Misericòrdia, el jardí d’interior d’illa Agustí Centelles o la plaça del Fort Pienc, i en recintes i equipaments com el Canòdrom, els centres cívics Guinardó i Vil·la Urània, l’Institut de Ciències del Mar, el PRBB, La Pedrera o el CCCB. El Parc de la Ciutadella acollirà també sis sessions de debat i cinema a la fresca amb el passi de grans pel·lícules de ciència-ficció, una cada vespre de la Biennal. El divendres 11 de juny, El Born Centre de Cultura i Memòria esdevindrà l’escenari de La nit, un conjunt de propostes nocturnes en els límits de l’art, la ciència i la tecnologia.

S’incorpora la Festa de la Ciència

La Biennal, amb un pressupost global de 660.000 euros, incorpora per primer cop la Festa de la Ciència. Una activitat que arriba a la catorzena edició i que tradicionalment se celebra al febrer. Enguany tindrà lloc el diumenge 13 de juny al front marítim, concretament a diversos espais del Parc de la Barceloneta, a La Fàbrica del Sol, al PRBB i a l’Institut de Ciències del Mar. La trobada inclou tallers, demostracions, itineraris, microxerrades, visites guiades i espectacles per a infants, joves i adults, amb la voluntat d’apropar la ciència a la ciutadania.