Imatge d'una ponència de la primera edició de la Biennal Ciutat i Ciència. Foto: ACN
Imatge d'una ponència de la primera edició de la Biennal Ciutat i Ciència. Foto: ACN
Imatge d'una ponència de la primera edició de la Biennal Ciutat i Ciència. Foto: ACN

La Biennal Ciutat i Ciència se celebrarà del 21 al 26 de febrer a Barcelona i, per primer cop, també a Madrid. És la principal novetat d’un esdeveniment que busca, així, reforçar els ponts entre les dues ciutats. Per aquesta raó, a la Biennal hi col·laborarà el Cercle de Belles Arts de Madrid i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). La majoria d’activitats a Barcelona es faran a Ciutat Vella i es combinaran taules rodones, debats, xerrades i passejades científiques. En total, més de 260 participants, i dels quals el 53 % seran dones.

S’han programat més d’un centenar d’activitats durant sis dies entre Barcelona i Madrid, en les quals es posarà el focus en la ciència que observa les relacions de l’espècie humana amb l’entorn natural, humà i digital. La programació girarà entorn a quatre grans eixos: viure a la ciutat, viure amb la ciència, viure amb la creativitat i viure en equitat.

Activitats destacades:

Acte d’obertura, 21 de febrer: El físic Josep Perelló i la xef Ada Parellada tindran una conversa sobre viure a partir de la cuina. Al CCCB.

Dia de la Ciència Ciutadana, 22 de febrer. Diverses taules rodones de debat. A l’Institut d’Estudis Catalans.

Vespres de Recerca a la residència d’investigadors del CSIC. 22, 23 i 24 de febrer. Els investigadors aproparan els projectes de recerca als ciutadans.

Passejades Científiques pel Raval. 24, 25 i 26 de febrer: Els ciutadans descobriran diversos espais relacionats amb la ciència.

Instal·lacions artístiques. Del 21 al 26 de febrer al CCCB, als Jardins de Rubió i Lluch, a l’IEC, i a l’edifici La Capella. Estaran obertes la Nit de la Ciència des de les 20.30 a 23 h.

Investigadors que hi participen

A la Biennal 2023 hi destaca la presència de diversos investigadors com Lea Shanly, directora i CEO de l’Institut Internacional de Ciència Computacional de Berkeley; Stefania Melilo; Anna Veiga, mare científica de la primera bebè nascuda “in vitro” a Espanya; Roberta Sebjanic; Salvador Macip, genetista i investigador de Leicester; Carme Torras; Ariadna Farrés, científica catalana que treballa a la NASA, i Manuel Franco, entre d’altres.

Comparteix a: