L’accés Wi-Fi que ofereix l’Ajuntament de Màlaga és il·legal

. Així ho ha determinat l’Audiència Nacional, que obliga a pagar 300.000 euros de multa per haver ofert connexió gratuïta a Internet sense comunicar-ho a la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions. Una sentència que, segons ha pogut saber BTV, no ha de preocupar els internautes, ja que només afecta la ciutat de Màlaga.

L’inici del conflicte es remunta a l’any passat. La CMT va advertir el consistori malagueny que no podia oferir el servei en les condicions en què ho feia: amb una velocitat de connexió similar a la dels operadors de pagament i en espais que no eren públics. Però l’Ajuntament andalús va fer cas omís de l’advertència.

Un mes després, la Comissió del Mercat de Telecomunicacions va enviar una circular a tots els ajuntaments espanyols en què determinava les condicions per oferir Wi-Fi de manera legal. El consistori de Barcelona va adaptar la seva xarxa Wi-Fi a la normativa. El malagueny, en canvi, va tornar-se-la a saltar, però per última vegada. L’Audiència l’obliga ara a pagar una multa i reordenar el servei. A la Barcelona WiFi, en canvi, no hi haurà cap tipus d’afectació en el servei. Segons ha declarat a BTV el cap de premsa de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, Andreu Castellano, l’Ajuntament va pactar amb l’organisme les condicions de la connexió a la ciutat. A Barcelona hi ha 400 punts Wi-Fi, accessible tant als equipaments com a la via pública.