Com si es tractés de la cua d'un concert. Centenars de persones s'han aplegat aquest matí per assistir a l'obertura de portes de l'Apple Store. Els més fidels a la poma mossegada hi han acampat des d'ahir al migdia. La marca nord-americana mou masses allà on s'estableix. El nou establiment, situat a l'antiga seu de Banesto, tocant a la plaça de Catalunya, no n'ha estat una excepció. Alguns, però, s'hi han acostat convençuts pels més petits de la casa. EVA MACAU "El meu fill és un entusiasta d'Apple, s'ho coneix bé, té el Mac i li feia molta il·lusió." 20 minuts abans de l'obertura de portes, els gairebé 300 treballadors que Apple ha contractat ja han començat a animar l'espera... I finalment, han trepitjat el carrer per ser ben a prop dels qui feia hores i hores que esperaven. Compte enrere i ovació al primer de la cua. I ovació, també, a tots aquells que hi han entrat després. Com no podia ser d'altra manera, els iPhone i iPad dels assistents han servit per no perdre'n cap detall. Alguns, fins i tot, ho han fet amb equipaments ben curiosos. RAFA DE LA TORRE "Con la cámara en la cabeza tienes las manos libres para sujetar la camiseta y al mismo tiempo chocarle las manos a todo el mundo que está en el pasillo." Ja dins la botiga, tres plantes plenes de productes d'Apple. Moment, doncs, per informar-se de les novetats i, fins i tot, dels accessoris amb més estil. Després del xou, després de l'espectalce, l'Apple Store ja està oberta al públic. És un dels establiments de l'empresa americana més grans del món, amb més de 2.500 metres quadrats.

La història de l’immoble

L’edifici que a partir d’aquest dissabte allotja l’Apple Store té un passat mogut. Situat a la plaça de Catalunya fent cantonada amb passeig de Gràcia, va ser la seu de l’entitat bancària Banesto i l’any 2010 un grup d’activistes el van ocupar per preparar la vaga general del 29 de setembre.

Només s’hi van estar quatre dies. Els Mossos d’Esquadra van desallotjar l’immoble i durant la mateixa setmana Apple va anunciar la intenció d’instal·lar-hi una botiga. La rehabilitació de l’edifici va començar el desembre  de 2010 i un any i mig després, aquest juliol, obre les portes: té 2.500 metres quadrats i hi treballaran unes 300 persones.