Els calabossos del Castell de Montjuïc són un espai carregat d’història però desconegut per la majoria de barcelonins i barcelonines fins avui. Els inscrits a la iniciativa In Museu els han pogut descobrir, tot i que encara no estan condicionats per rebre visites. Han pogut veure, per exemple, les inscripcions que hi van fer a les parets els presos durant la Guerra Civil.

El dipòsit d’arqueologia del Museu d’Història de Barcelona és un altre dels llocs normalment inaccessibles que s’ha pogut visitar. Els treballadors d’aquests espais han estat els encarregats de mostrar el patrimoni als visitants. Un dels objectius de la proposta és reivindicar la feina dels més de 150 professionals que treballen als museus de la ciutat.

Des de l’Institut de Cultura de Barcelona es mostren satisfets amb l’acollida que ha tingut la primera edició d’aquesta proposta cultural anomenada In Museu. Per això han programat una segona data per al mes de febrer i anuncien que ja treballen de cara a l’edició de l’any vinent amb l’objectiu d’ampliar l’oferta de museus més enllà dels que depenen directament de l’Ajuntament.