El llibre ‘Sant Andreu il·lustrat. 31 racons andreuencs’ està plantejat com si fos un itinerari guiat pels carrers i places a través dels quals el lector anirà descobrint la personalitat i el caliu del poble. Les il·lustracions, aquarel·les realitzades de manera digital, han anat a càrrec de la grafista Cèlia Vallès i l’historiador local Pau Vinyes les ha acompanyades amb un breu text que explica la història i anècdotes d’aquell indret. La plaça d’Orfila, el carrer de Coroleu, la plaça del Comerç o el carrer de l’Ajuntament són alguns dels racons que es poden trobar a la publicació.

L’historiador, Pau Vinyes, tenia, des de feia temps, la idea de realitzar un llibre amb il·lustracions quan un dia es va trobar a les xarxes socials algunes aquarel·les de la Cèlia Vallès, grafista i membre de Grup de Pintors de Sant Andreu. Es van posar d’acord i van decidir tirar endavant aquesta publicació amb 31 racons andreuencs. “Els indrets que m’agraden més són els que tenen caliu de poble: la plaça del Comerç, per exemple, té molta historia”, destaca Vinyes.

Des de ben petita, la grafista, Cèlia Vallès, es va mostrar interessada per al dibuix. Va estudiar a l’escola Massana i va rebre classes de pintura i d’il·lustració. Professionalment s’ha dedicat a la il·lustració treballant en el sector editorial, primer a mà i, amb la introducció dels ordinadors, es va reciclar a l’entorn digital. “Ara n’estic molt contenta perquè les il·lustracions les puc fer en digital, cosa que permet que d’un format petit es pugui fer la mateixa il·lustració en un mural immens”, assegura Vallès.

L’editorial Llop Roig ha editat 1.000 exemplars i ambdós autors coincideixen en què es tracta d’un llibre ideal per regalar. El preu és de 18 euros i es pot trobar a les llibreries i quioscos de Sant Andreu. Els autors treballen en publicacions il·lustrades noves amb historiadors locals d’altres barris i, per Sant Jordi, està previst que surti el llibre de Gràcia i, més endavant, el de Nou Barris.