La Sala Fènix, ubicada al barri del Raval, celebra avui cinc anys de vida. És una sala de dimensions reduïdes en què tenen cabuda 50 espectadors. Per això, les propostes es fan tenint en compte aquesta circumstància. La programació teatral de la sala és estable i adreçada a un públic de totes les edats, interessat en esdeveniments culturals, el teatre d’investigació i les tècniques teatrals no convencionals. La línia de programació principal és inusual, alternativa i peculiar, ja que afavoreix expressions teatrals de petit format i de disciplines poc convencionals, com ara el teatre de màscares, de titelles, gestual i visual.

La Sala Fènix és un projecte empresarial vinculat a les arts escèniques. Aquest dimecres fa cinc anys que va arrencar al carrer de la Riereta, número 31, al Raval. Van decidir embarcar-se en aquest projecte per la singularitat de les seves produccions.

Van iniciar el projecte quatre socis, però ara en queden Isabella Pintani i Felipe Cabezas. Aquest últim explica com va sorgir la necessitat de muntar la Sala Fènix. “Treballem molt amb màscares, amb titelles, amb teatre d’objectes, teatre d’ombres, un cabaret gestual, és a dir, particularitats que ens complicaven el fet de trobar sales que et poguessin programar i que oferissin una programació estable. Això l’any 2013 a la ciutat no hi era”.

Molt més que un espai teatral

Els socis actuals asseguren que han estat cinc anys de molta feina. Renoven programació cada mes, amb propostes variades i per a un públic divers, i si això no fos suficient, a més d’espectacles.

La Isabella explica que a la Sala Fènix també tenen espai per a les exposicions. “Creiem que és interessant que un espectador trobi un espai diferent, es trobi la sorpresa, la possibilitat d’aprofundir en l’espectacle que ve a veure, i això és una mica la idea de fer les exposicions”.

Els responsables de la Sala Fènix afronten el futur amb optimisme. El repte següent és programar dansa, un art que se sumarà a la resta d’arts escèniques que han desfilat per aquesta sala des del 2013.