Accions culturals per la llibertat d’expressió del 9 al 15 d’abril

L’actriu Sílvia Siles, de la plataforma No Callarem, ha llegit un manifest en què ha defensat l’autoorganització per fer front a “l’augment de la repressió de l’Estat en els últims cinc anys” i ha remarcat que “no callaran mentre se censurin lletres de cançons, persegueixin activistes” i es limiti la llibertat d’expressió.

El col·lectiu, que té una trentena d’entitats adherides, ha fet una crida a la població perquè participi en les activitats organitzades a l’abril: des de xerrades i concerts fins a espectacles, pintura i també dinars populars. Els músics també han anunciat que a l’abril es farà públic un vídeo amb una cançó de hip-hop amb les lletres de Valtonyc.

Els actes volen denunciar un cop més la sentència de tres anys de presó que ha interposat l’Audiència Nacional al raper mallorquícondemnat per injúries a la Corona i enaltiment del terrorisme per les lletres de les seves cançons. També posa de manifest el cas de Pablo Hasel, condemnat per l’Audiència Nacional a dos anys i mig de presó per injúries a la Corona i enaltiment del terrorisme. Un altre cas que s’ha denunciat és la retirada de la peça ‘Presos polítics en l’Espanya contemporània’, de l’artista Santiago Serra, de la Fira Internacional d’Art Contemporani ARCO, que aquesta primavera s’exposarà al CCCB.

Programa del Col·lectiu No Callarem

La plataforma va organitzar l’any passat un concert a Badalona per denunciar la censura i reivindicar la llibertat d’expressió en el món cultural.