Més de 100 entitats del tercer sector ambiental de Catalunya han celebrat el seu tercer congrés anual aquest divendres. L’objectiu principal ha estat compartir reflexions i establir llaços d’unió per encarar els reptes ambientals a mitjà i a llarg termini. Al llarg de tota la jornada, s’han celebrat ponències i taules de debat sobre el canvi climàtic, les lleis del territori, els usos del sol i l’aigua, la problemàtica de la qualitat de l’aire, o l’educació i el voluntariat ambiental.

La Miriam Santamaria ha anat a la Fàbrica del Sol per parlar amb Alejandro González, expert en medi ambient i coordinador d’Eco-union, una de les entitats participants en aquest congrés.
Per González, un dels principals reptes a què ha de fer front el tercer sector ambiental de Catalunya és el d’incidir més en les polítiques efectives del territori. Ajudar, diu, a generar una transició econòmica i més justa, per fer una Catalunya més verda, més saludable i més solidària. D’altra banda, destaca el paper de Barcelona com a pol de referència de les polítiques verdes europees, un paper que s’ha de reforçar amb l’ajuda de les entitats ambientals del país. Així doncs, “cal donar-nos a conèixer, i comunicar a la societat el que fem. D’aquesta manera, ampliarem el valor social de les polítiques mediambientals”, afirma.