Fonts de la plataforma han explicat a betevé que la partida s’ha inclòs en les negociacions prèvies del pressupost que ha mantingut el govern amb els grups de l’oposició i que, per tant, s’aprovarà automàticament en el plenari del proper 2 de març. Les mateixes fonts afirmen que “la partida és suficientment alta com per compensar les famílies més vulnerables i no haver de gravar tant les rendes mitjanes“, però afegeixen que faran seguiment de l’aplicació. Han mantingut reunions amb els responsables d’educació de l’Ajuntament, però encara no els han explicat com es gestionarà aquesta partida.

En un comunicat, la plataforma denuncia que el nou sistema de tarifació social es va aplicar el setembre del 2017 de forma unilateral, sense el consens ni la participació de les famílies de les escoles bressol, i va suposar un augment de la quota mensual de prop d’una tercera part de les famílies. De fet critiquen que, en alguns casos, les quotes s’han incrementat fins a 105 € al mes per alumne matriculat, uns 395 euros mensuals, i alerten que les famílies que anteriorment tenien una bonificació del 100 % i, per tant, no pagaven res aquest curs han hagut d’assumir un cost de 50 € al mes.

És per això que proposen canvis en la fixació de les quotes de manera que a les famílies que tenen un sou inferior als 24.000 euros a l’any, que és el sou mitjà de Barcelona, no els correspongui el tram vuit (que suposa una quota mensual de 330 €) sinó el cinquè (210 €).

La injecció d’1,5 milions d’euros per a els escoles bressol obre la porta a aplicar algunes d’aquestes modificacions -que encara no s’han concretat- i, de fet, tres mesos després d’anunciar la nova tarifació social de les escoles, l’Ajuntament ja va avançar que estava disposat a revisar-lo.