Per setè any consecutiu, l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella organitza un taller per aprendre a fer diorames. Jaume Coma és el professor d’aquest taller, en el qual tothom qui hi estigui interessat pot donar forma a algunes de les escenes del naixement. “Sobretot  ensenyem una mica les tècniques, la manera d’enfocar, des de quins llocs, les perspectives. Llavors busquem maneres més actuals del material”, explica Coma.

Fusta, escaiola, poliestirè i altres elements envolten, cada dilluns i dimecres a la tarda, els alumnes d’aquest taller, al qual poden assistir sense coneixements previs de cap manualitat, però sí amb moltes dosis de paciència, precisió i curiositat.

Montserrat Gaya és la tercera vegada que hi participa. La primera vegada ho va fer “perquè va ser un repte que em vaig fer. Vaig dir que podia fer un diorama i el vaig fer, que per cert el tinc a casa meva i em va agradar molt, i l’any següent vaig repetir”.

N’hi ha d’altres, com Montserrat Pagès, que han conegut l’existència del taller a través d’una amiga i l’han trobat interessant. Tot i els temors dels inicis, ara ja es mostra més segura.Jo crec que tothom ho pot fer, un cop està una mica ficat dintre a la matèria. Ara ho veig tot molt estrany però suposo que de mica en mica me n’aniré sortint.”

Tot i que encara falten mesos per al Nadal n’hi ha de molt avançats. Els alumnes els han de tenir enllestits per a aquelles dates ja que formaran part d’una exposició a La Casa dels Entremesos.