Els Gegants de Santa Maria del Mar, el rei Salomó i la reina de Saba, han canviat d’imatge. A més d’una reforma completa de la seva estructura amb  maquillatge inclòs, se n’han millorat altres elements del vestuari i complements.

El canvi més visible, segons explica Abel Plana, president de la Colla Gegantera del Casc Antic, és en els cabells: “No hi ha cap gegant que tingui una barba tan gran amb pèl, en aquest cas és pèl sintètic perquè si no el natural seria molt car. Aquests rínxols no els té cap gegant. I quant a ella també el mateix. El tema del pentinat, aquest recollit que porta, tampoc no hi ha cap geganta que el tingui”.

L’objectiu és arribar al disseny original del 1875

Els canvis fets en aquests gegants no són aleatoris. L’objectiu, segons Plana, és que cada vegada s’assemblin més al disseny original. “La nostra entitat vol que cada cop aquests gegants històrics de la ciutat, que de fet són dels més històrics de Barcelona, fins i tot igual que els gegants de la ciutat, s’apropin a aquest projecte que la basílica de Santa Maria del Mar al seu dia, el 1875, va pagar a l’escenògraf Francesc Soler i Rovirosa”.

La nova imatge dels Gegants de Santa Maria del Mar ha tingut un cost de prop de 12.000 euros i es va presentar el 4 de novembre durant una ballada gegantera. La Colla Gegantera del Casc Antic confia a tenir pressupost suficient per acabar la reforma de les figures l’any vinent.