Els veïns, amb l’ajuda de representants del projecte europeu Making Sense, han organitzat una assemblea ciutadana per afrontar la problemàtica del soroll i els actes incívics que asseguren que es repeteixen pràcticament totes les nits a la plaça del Sol. Diuen que, en els últims cinc anys, s’hi ha incrementat el nombre d’usuaris i que això no els permet descansar ni tampoc gaudir de l’indret.

Aquest dijous a la tarda s’han muntat diverses taules de debat centrades en la contaminació acústica de l’espai, els seus efectes, i sobre com trobar solucions, per exemple, arquitectòniques o tecnològiques. Entre aquestes taules de debat, n’hi havia prevista una de dirigida als joves, en la qual es plantejaven interrogants com ara com es pot conviure a la plaça en benefici de tots.

També s’ha creat una exposició amb fotografies ampliades dels veïns i amb plafons on, tothom qui ho volgués, podia dipositar les seves propostes per solucionar la problemàtica. Els veïns creuen que iniciatives com aquesta ajuden a trobar sortida a una situació que ja fa temps que arrosseguen.

En els últims dies s’han reclamat mesures urgents al districte de Gràcia i s’ha instal·lat, amb l’ajuda del mateix projecte Making Sense, sonòmetres a les llars per monitorar els decibels que es registren a la plaça. El veïnat diu que, en més d’una ocasió, el soroll ha duplicat els nivells recomanats.