Un dels aspectes que més va agradar de la novel·la de Luna Maldonado va ser el toc humorístic. ‘Aquí solo regalan perejil’ és una novel·la picaresca que narra les aventures d’un personatge que marxa de Colòmbia per complir el somni d’una nova vida en un altre país, “el somni europeu”. Però un cop aquí, tal com explica Luna Maldonado, “s’estavella amb una cultura i un país diferents. Molts pensen que aquí és el paradís, i no, s’ha de treballar igual”.

‘Cortoletrajes’ va ser la primera obra que Luis Luna Maldonado va publicar, ara fa tres anys. Es tracta d’un llibre de microrelats que va ser possible gràcies a molt esforç, amb els beneficis d’una altra de les seves publicacions, ‘Papel higiénico ilustrado’, i una campanya de micromecenatge. Ara ha fet el gran salt al món de la literatura, ja que d’aquí a uns mesos Alfaguara publicarà la seva primera novel·la, com a recompensa per haver guanyat el Premi Ñ.

La novel·la sortirà publicada a l’Argentina aquesta primavera. L’autor, però, ja està movent fils perquè Alfaguara la publiqui al seu país natal, Colòmbia. També li agradaria que arribés a Catalunya. Fa 10 anys que viu a Gràcia, un barri que li porta records de quan va viure al nucli antic de Bogotà.