Aquest divendres, el Jardí dels Tarongers encetarà el quart any de programació regular amb el cicle Música en la Intimitat. Amb un centenar de concerts ja fets i tots els que hi ha programats per al 2018, els organitzadors fan una valoració positiva del projecte, que consideren que ha aconseguit l’objectiu prioritari: tenir estabilitat de concerts i de públic.

La Casa Bartomeu, que també es coneix com el Jardí dels Tarongers, és un espai singular del barri de Pedralbes. A mitjan segle XX va ser un centre vital de la vida musical de Barcelona gràcies al mecenes Josep Bartomeu i fa tres anys que ha recuperat aquesta funció gràcies a la tasca del Consell Català de la Música i l’Associació Jardí dels Tarongers, que promouen una programació regular de concerts de músics joves. Per a ells, és una oportunitat de presentar-se davant del públic.

Als anys 80, la Casa Bartomeu es va cedir a la Generalitat amb la condició que seguís sent un espai dedicat a la música. Allà hi va haver el Centre de Documentació Musical fins a l’any 2001. Llavors la casa va quedar tancada fins fa tres anys, quan la Generalitat la va cedir al Consell Català de la Música, que, juntament amb l’Associació Jardí dels Tarongers, li han tornat a donar la vitalitat musical que havia tingut en el passat.