Els veïns de la Barceloneta disposen, des de fa uns dies, d’un punt de compostatge comunitari. Aquest servei, que s’ha instal·lat al Parc de la Barceloneta, al costat de la Fàbrica del Sol, permetrà als veïns del barri participar de forma conjunta en la gestió dels residus orgànics i, a la vegada, beneficiar-se directament del resultat.

Dani Plou és un dels primers veïns que s’han interessat per aquest servei i ho fa perquè assegura “que generem massa residus. Aleshores també la gent a casa nostra hem de ser conscients per separar-ho i en part també és una manera que tu aportes alguna cosa i a canvi et donaran compost”.

Estratègia residu zero

El nou servei s’emmarca dins les accions plantejades per Estratègia residu zero. Aquest projecte en concret està pensat perquè les famílies hi portin les seves restes orgàniques vegetals de cuina, jardí o balcó. Passats uns mesos, aquestes restes es convertiran en adob, un material que podran reutilitzar els mateixos participants.

Alfons López és el tècnic de compostatge del projecte de la Barceloneta. Hi veu molts elements positius perquè els veïns s’hi sumin. “En comptes que cada veí tingui el seu compostador a casa, ho fem en un parc de forma que pugui participar-hi tothom encara que tingui un pis molt petit. Ho fem de forma comunitària” i “esperem que fins a unes 30 o 40 famílies” puguin reciclar en aquest punt.

Es calcula que per cada 300 quilos de matèria orgànica es generen 100 quilos de compost. Els veïns interessats a participar en el projecte poden inscriure-s’hi a la Fàbrica del Sol.