Encara no fa dos mesos que es va celebrar la reobertura de la plaça de Joan Pelegrí i ja són visibles les primeres mostres d’incivisme. Brutícia i pintades al mobiliari urbà són les principals queixes del veïnat. També alerten de la presència de patinadors. Pablo Camarero veí “Home, com totes les reformes en principi és benvinguda. Ara, com sempre, els veïns ens sentim una mica perjudicats perquè no ens fan cas de les advertències que fem amb el tema de les irregularitats que s’estan cometent i que ja teníem una mica experiència amb aquest tema.” La remodelació, que va tenir un cost de 500.000 euros, va servir per augmentar-hi l’arbrat, instal·lar-hi una zona de jocs infantils i renovar-ne el mobiliari urbà. Ara, l’Ajuntament afirma que estan treballant per ajustar la plaça als usos que s’hi fan. Francesc Jiménez gerent Sants-Montjuïc “En aquest cas sí que hem vist que els ‘skaters’ estan fent servir una zona molt determinada i acabarem de resoldre-ho. Hi ha un problema també de brutícia que ho haurem de parlar amb neteja perquè faci un repàs d’aquestes zones i, en funció del usos que es vagin fent, també anirem acabant de fer uns ajustos.” Els veïns també demanen augmentar la zona de jocs infantils per l’èxit que té i volen solucions per evitar que els edicles dels pàrquings es continuïn utilitzant com urinaris públics.

Encara no fa dos mesos que es va celebrar la reobertura de la plaça de Joan Pelegrí i ja són moltes les queixes per incivisme. El veïnat destaca la brutícia i les pintades al mobiliari urbà com a principals problemes. També es queixa de la presència de patinadors.

Fa un mes que l’Ajuntament va inaugurar la plaça de Joan Pelegrí però, tot i la reforma, hi ha problemes que encara no s’han solucionat. És el cas dels “skaters” que continuen utilitzant els desnivells de l’espai per realitzar trucs. Durant el procés participatiu per definir el projecte de reforma de la plaça, els veïns ja van demanar al consistori que eliminés les rampes per impedir que els patinadors tornessin a utilitzar la plaça com “skate park”.

Una altra de les queixes és la brutícia. És habitual veure-hi llaunes tirades a terra i, segons els veïns, els edicles del pàrquing es continuen utilitzant com a urinaris públics. L’Ajuntament assegura que està treballant per garantir un bon ús de l’espai i el gerent del districte, Francesc Jiménez, ha afirmat que parlaran amb els serveis de neteja perquè faci un repàs de les zones més conflictives.

La remodelació de la plaça de Joan Pelegrí va tenir un cost de 500.000 euros i va servir per augmentar-hi l’arbrat, instal·lar-hi una zona de jocs infantils i renovar-ne el mobiliari urbà. A més, també s’hi va instal·lar una estructura metàl·lica amb plaques fotovoltaiques.