Aquest llibre repassa 31 espais dels diferents barris del districte de Gràcia amb textos de Josep Maria Contel i il·lustracions de Cèlia Vallès. 

El campanar de la Vila de Gràcia és el primer racó d’aquest llibre i també la imatge de portada. Tot i que alguns dels indrets són molt coneguts, darrere hi ha curiositats per descobrir, com la història del banc de pedra de la plaça de la Vila, que és on es va fundar el Club Excursionista de Gràcia, també la història de la Casa Fuster, on hi havia hagut uns horts o l’empresa ENHER; o els orígens de l’escultura de la plaça del Sol, que era un rellotge.

Contel a més de ser historiador també és fotògraf, un fet que l’ha ajudat a triar quins indrets eren més visuals, per tal que les il·lustracions de Cèlia Vallès poguessin ser bucòliques.

Aquest itinerari per Gràcia en forma de llibre d’il·lustracions és el segon de la col·lecció de Llop Roig que busca descobrir els districtes amb historiadors locals. Se n’han publicat 1.000 exemplars, que es poden comprar a les llibreries de Gràcia.