Fa pràcticament 10 anys que els usuaris de la fundació del Carmel Els Tres Turons, persones en recuperació d’una malaltia mental, condicionen els terrenys de la masia de Can Soler, a Sant Genís dels Agudells. És l’origen del projecte Junts, que ara ha rebut el Premi Aprenentatge Servei, que té el suport de l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà.

En els darrers cursos escolars, els usuaris de la Fundació els Tres Turons han començat a ensenyar la feina que fan als estudiants de primària que els visiten mentre treballen en la recuperació dels entorns de la masia de Can Soler, al barri de Sant Genís dels Agudells. A més, han sumat un nou espai, l’Escola Font d’en Fargues, on també treballen tenint cura del medi natural.

La iniciativa serveix per integrar socialment i laboralment el col·lectiu pel qual treballa l’entitat, persones amb un trastorn mental diagnosticat, i també per desestigmatitzar-lo mitjançant el tracte amb nens. El projecte busca, a més, el bé comú amb la recuperació d’espais naturals. “La filosofia de la fundació és treballar amb diversos agents del territori que, a més de servir per a les persones ateses, esperem també tenir un impacte i una utilitat social en el territori”, explica Joan Gubern, membre de la Fundació els Tres Turons.

La fundació espera que el guardó li serveixi per mantenir l’activitat i per participar en la millora dels entorns de la masia de Can Soler que preveu el Pla de barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera per al mandat municipal actual.