El casal té una durada de cinc setmanes en les quals uns 700 participants d’entre tres i 14 anys realitzen activitats esportives, jocs tradicionals, balls i sortides. A banda de ser un espai d’esbarjo, també vol oferir recursos de suport educatiu, alimentari i d’ocupació del temps lliure a nens, nenes i joves que ho necessitin, provinents de famílies amb dificultats especials, tant de Barcelona com de l’àrea metropolitana. “L’eix educatiu és per a nosaltres l’eix central”, explica José Luis Velasco, director de Fundisoc. “Aquest any hem treballat molt el valor de l’agraïment. Un altre valor necessari és el respecte amb el monitor i entre els companys; i també hem creat un ambient d’alegria, d’optimisme, perquè això es contagia i dona un gran rendiment a nivell personal i col·lectiu”.

De 8 a 9 h del matí ofereixen el servei d’acollida gratuït. A partir d’aquí comencen les activitats fins a les 17 h. “Volem crear un espai d’igualtat i oportunitat. Estem a les Roquetes i la Prosperitat i no és casual, sinó perquè és una zona que en relació amb altres barris de Barcelona, el nivell de la pobresa és gran —assegura José Luis Velasco—. La fundació té el plantejament que els infants no han de patir la situació que ha deixat la crisi de 2007″. El casal del Fundisoc disposa de la subvenció de l’Ajuntament i la col·laboració del club Muntanyesa, que cedeix el camp, i la Fundació Damm.

“La idea és crear un espai lúdic, un espai creatiu, on els nens es puguin divertir amb una intervenció educativa de qualitat i amb un preu molt assequible per a les famílies.”

“A més, ens afegim a les ajudes municipals per fer-ho més assequible. És el casal que per tercera vegada rep més ajudes de l’Ajuntament i del districte.”, afirma Velasco. L’Ajuntament de Barcelona ha aportat prop de 15.000 perquè 121 menors puguin gaudir de les activitats, amb dinar inclòs en cas que ho hagin demanat.

Fundisoc també dona suport a les famílies a l’hora de tramitar la inscripció i la sol·licitud de les beques. “Poden sortir molts dubtes quan les famílies es posen davant dels formularis. Nosaltres els ajudem a omplir-los.”, explica Velasco. Les pròpies famílies trien el nombre de setmanes a les quals inscriuen els fills, entre una i cinc. La fundació treballa estretament amb escoles de la zona per detectar els casos susceptibles de participar en el casal perquè la informació sobre l’activitat arribi a tothom.