Els tallers d’horticultura i mobiliari urbà són l’eina principal de l’associació Emma per connectar amb els veïns. Un dels membres de l’associació, Martí Ardanaz Cabré, explica que els tallers els serveixen per fomentar la participació a l’espai públic, un concepte nou, perquè fins fa poc “la gent consumia a l’espai públic però no hi participava”.

Fan grups de diferents edats i els dijous tenen un grup de joves. S’hi senten bé perquè de seguida poden tenir iniciatives i fer propostes. Com l’Adrián Soare, que en poc temps ja sap l’hora que convé regar les plantes i també ha après a fer de paleta per restaurar una font i a pintar.

Per fer-ho, tenen el suport de diferents persones que formen part del projecte. El jardiner Enric Alcañiz s’hi va interessar tot passant i des d’aleshores que hi participa, principalment amb l’hort i fent tallers, però també en altres iniciatives.

D’aquesta manera volen crear xarxa i enfortir les relacions comunitàries a la vegada que recuperen l’ús dels espais i fan seu el barri.