La mobilització s’allargarà entre divendres 14 de juliol i el dissabte 22. Hi participaran unes 500 persones procedents d’un centenar d’entitats d’arreu de l’estat, una vintena de les quals són catalanes, com per exemple Tanquem els CIE, Stop Mare Mortum, Irídia, Ca la Dona o també alguns sindicats.

La caravana preveu protestes en diferents punts d’Espanya. Dissabte es concentraran a les portes del Congrés dels Diputats, diumenge a l’entrada del CIE d’Algesires, i entre dimarts i dissabte seran a Melilla, a un costat i l’altre de la frontera, amb diverses accions i reunions de suport a les persones migrades. Denuncien actuacions com el tancament de fronteres que aplica la Unió Europea, el tracte que es dóna als immigrants que intenten entrar a l’estat, o també la vulnerabilitat dels menors i les dones, especialment les que transporten mercaderies d’un costat a l’altre de la frontera i que en ocasions són víctimes d’agressions o aixafament quan es produeixen aglomeracions. Els actes i els arguments de la caravana es poden seguir amb detall al seu lloc web Abriendofronteras.net.

La d’enguany és la segona edició de la caravana Obrim Fronteres, que l’any passat va mobilitzar 300 persones amb destinació a Grècia, per defensar les polítiques d’acollida de refugiats.