Es posen la samarreta i ja estan llestos per començar a ballar. Insert Estan a punt de participar en una flaixmob per promocionar la cursa en a favor de la paràlisi cerebral que es farà a les Corts l'1 d' octubre. Preparar la coreografia, ja ha estat tota una experiència. Mireia Álvarez, coordinadora Residència Esclat- Marina “Nosaltres ja portem unes setmanes buscant espai entre les activitats i hem trobat un moment per fer els moviments, que van molt bé per a les persones amb paràlisi cerebral.” Marta Abelló “El ball aquest any és més difícil però estem preparats per aprendre-ho” Abans de començar, una foto de família. Insert El tret de sortida de la cursa es farà a l'avinguda de Sant Ramon Nonat. Fa set anys que l'esdeveniment es fa a les Corts i, fins i tot, s'ha fet un lloc al calendari de la Festa Major del barri. Maria Mercè Batlle, presidenta FEPCCAT “Com tenim una entitat que està al barri de les Corts, i van entomar la iniciativa, la vam fer aquí. La veritat és que ens hem sentit molt acollits al barri.” Els organitzadors esperen repetir els 2.500 participants de l'any passat i, demanen, la màxima col·laboració de voluntaris el dia de la cursa. Destinaran tota la recaptació a projectes de les 13 entitats que formen part de la Federació Catalana d'Entitats de Paràlisi Cerebral.

La flaixmob s’ha fet al davant dels Jardins del Palau Reial, a Pedralbes, i hi han participat usuaris i treballadors de les 13 associacions i entitats que formen part de FEPCCAT a tot Catalunya. L’objectiu ha estat donar visibilitat a la malaltia, demostrar els beneficis de la inclusió i fomentar la participació a la cursa, que es farà el diumenge 1 d’octubre. En total, hi han participat unes 200 persones, que avui han lluït la samarreta de la cursa.

Segons la presidenta de la FEPCCAT, Maria Mercè Batlle, any rere any, l’esdeveniment s’ha convertit en tot un referent a les Corts -on suma set edicions- i fins i tot ha aconseguit fer-se un lloc en el cartell de la festa major. La cursa té lloc a les Corts, en part per la implicació en l’esdeveniment de l’associació Esclat, que té part de les seves instal·lacions al districte i que forma part de la FEPCCAT. L’esdeveniment serà totalment solidari i el tret de sortida de la cursa es donarà des de l’avinguda de Sant Ramon Nonat. A més, hi haurà dues versions, una de llarga, de quatre quilòmetres, i una altra de més curta, d’un.

Des de la federació, han aprofitat l’acte per fer una crida a la participació, però també per demanar voluntaris per a la cursa, ja que, segons Batlle, mai no en sobren. Pel que fa a l’assistència, esperen repetir les xifres de l’any passat, quan van fer la cursa 2.500 persones. Tots els diners recaptats es destinaran a alguns dels projectes que les 13 entitats de la federació tenen en marxa a tot Catalunya.

La paràlisi cerebral és una malaltia que afecta un de cada 500 nounats i des de les entitats es treballa perquè puguin tenir una millor qualitat de vida a través de la inclusió.