L’exposició permet veure imatges inèdites fins ara filmades a Barcelona entre els anys 1920 i 1930. Mostren una ciutat en plena transformació urbanística i demogràfica, un model de ciutat amb què els càmeres aficionats de l’època s’identifiquen malgrat que, com adverteix la comissària de la mostra, Núria F. Riu, “hi ha una Barcelona que no ensenyen, que és la Barcelona de la polarització social i de la classe treballadora”.

Imatges amb explicació

Tots els films de la mostra tenen alguna vinculació amb l’Eixample. I en molts casos, aporten molt més que imatges. És el cas de l’obra que va filmar l’avi de Jorge Errando. A més de les pel·lícules, l’avi va deixar una llibreta en què va detallar tot el que havia enregistrat. “Si no arriba a ser per aquest llibret, jo no relacionaria la gent que surt en aquestes pel·lícules. Verdaderament això és una labor molt bona que va fer ell”, valora el Jorge.

Els films es poden veure fins al 20 de juliol dins del projecte Finestres de la memòria. A més, el 28 de juny hi haurà una projecció de pel·lícules en super-8. Els organitzadors fan una crida perquè la gent hi porti els seus films. L’exposició ha estat produïda amb la col·laboració del programa europeu I-media-cities, la Filmoteca de Catalunya i el grup de recerca Gracmon, de la Universitat de Barcelona.