La mostra recull una selecció de fotografies que posen l’accent en els veïns, dins el marc dels escenaris del barri, molts dels quals van desaparèixer per la urbanització o l’enderroc dels blocs amb aluminosi. Jaime González, del grup Memòria Històrica, remarca també que les fotografies permeten recordar els inicis del barri, que “van ser molt durs”. Es refereix als anys 50, 60 i 70, quan es van construir uns 3.500 habitatges en una zona sense urbanitzar i on no hi havia ni serveis ni equipaments.

Es tracta d’un barri on pràcticament no s’han fet promocions privades i la majoria de construccions són públiques. Per això, Juan José Morales, que també pertany al grup de memòria històrica, considera que “és important que la gent vegi aquestes fotos i les recordi perquè s’adoni del que ha costat tenir un barri digne”.

González explica que han recollit unes 500 fotografies i en l’exposició se’n pot veure una selecció d’una cinquantena. La majoria de les imatges pertanyen a àlbums familiars. La idea del grup de memòria històrica és animar el veïnat a aportar més fotografies per completar els records d’aquella Trinitat Nova dels anys 50, 60 i 70.