La seixantena de famílies de l’Eixample Esquerra que denuncien que no podran entrar a l’escola pública del barri l’any que ve mantenen les protestes. Aquest migdia s’han concentrat davant el Consorci d’Educació. Poc després, una delegació s’ha pogut reunir amb la màxima responsable del Consorci. Han rebutjat la proposta de l’entitat d’encabir tots els nens al sistema, ampliant ràtios i també la de matricular-los a escoles de Sants.

Els representants de les famílies han pogut transmetre directament les seves inquietuds a la gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, Mercè Massa. La trobada s’ha produït poc després que una vintena de persones es concentressin davant de l’entitat per denunciar la falta de places públiques a la Nova Esquerra de l’Eixample, l’Antiga Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni.

Un cop acabada la trobada, aquesta plataforma de famílies ha rebutjat les solucions proposades fins ara pel Consorci que preveuen, segons les famílies, ampliar les ràtios dels vuit centres públics d’aquesta zona i també matricular-los a dues escoles de Sants. Creuen imprescindible la construcció d’una nova escola i demanen no inscriure els nens a escoles concertades. 

Manifestació per reclamar més places públiques a P3

La trobada entre les dues parts s’ha fet arran de la protesta que han fet els pares i mares denunciant que a aquesta àrea hi ha més de 60 els nens que es quedarien sense plaça pública en aquesta zona. També a Gràcia, el Guinardó i Sants, les famílies han denunciat que hi ha més demanda que oferta de places públiques. Les plataformes constituïdes als barris han convocat tota la comunitat educativa a una manifestació aquest dissabte per denunciar la situació. 

El Consorci destaca que les places són encara provisionals.  No serà fins al 12 de juny que se sabran les llistes definitives d’admesos a cada centre.