Hi ha moltes vies per posar en marxa l’envelliment actiu i després d’algunes proves, el Consorci Sanitari de Barcelona ha apostat pel circ com una de les opcions. L’Ateneu Popular 9 Barris acaba d’estrenar uns tallers per a majors de 65 anys, adaptats per tal de promoure la psicomotricitat i la coordinació, al mateix temps que es genera benestar emocional i noves amistats.

El Gran Circ és el nom d’aquesta escola de circ sènior que en un total de vuit sessions, fins al 4 de juny, introduiran els participants en les tècniques dels malabars, els equilibris o el trapezi. “Tot el que fem està estudiat perquè ens ajudi a la seva mobilitat, també pel que fa a la moral, el veure que poden fer coses que mai no havien imaginat suposo que també els ajudarà”, explica Xavi Barroso, un dels professors del programa.

Els participants s’enfronten amb nous reptes amb il·lusió, dins un ambient distés i alegre. Molts d’ells havien fet ja un tastet del taller les setmanes prèvies i s’han apuntat al curset amb convicció. “Què m’ha semblat? Divertit, interessant, que tenim una edat que hi ha coses que són difícils de fer, però per què no intentar-ho i passar-ho bé?”, assegura Paquita Castillo, una de les participants.

En l’organització del cicle han col·laborat l’Ateneu Popular 9 Barris, el Consorci Sanitari de Barcelona, el Pla comunitari de les Roquetes, l’Associació Comunitària de Verdum i l’Associació de Veïns de Trinitat Nova.