Una vintena de cantants de hip-hop han entrat a la presó Model per gravar el videoclip ‘Los Borbones son unos ladrones’. Els músics denuncien els processos judicials que hi ha oberts contra Pablo Hasél, Valtònyc i la Insurgencia perquè en les seves cançons carreguen contra la monarquia. El vídeo musical surt a la llum la mateixa setmana en què el col·lectiu No Callarem anuncia una setmana d’accions contra la censura.

“Rapejar no és un delicte”, “Llibertat d’expressió digues-li a crits”, “L’Estat legitima a l’hereu de Franco”, “Falten ‘escratches’, pintades i gent que no s’ajupi per no-res” o “Ocuparem Marivent amb un Kalashnikov”. Aquests són alguns dels versos que es poden escoltar des de les parets de la Model. Es tracta de fragments polèmics pels quals artistes com el mallorquí Valtònyc, que està condemnat per injúries a la Corona i enaltiment del terrorisme per les lletres de les seves cançons, s’enfronten a tres anys de presó. També Pablo Hasél, condemnat per l’Audiència Nacional a dos anys i mig de presó per injúries a la corona i enaltiment del terrorisme.

Felip VI visita aquest dilluns Barcelona

Justament aquest dilluns el rei Felip VI visita Barcelona per segona vegada després de l’1 d’octubre. Ho fa en l’acte de lliurament de despatxos pels nous jutges. En aquest acte, que es fa a L’Auditori, els CDR han convocat actes de protesta uns metres més enllà de les portes d’aquest edifici per evidenciar el malestar contra la presència del monarca.

Rapers a la presó Model

Al final del videoclip es poden veure els integrants de diferents grups musicals com Elèctrica Dharma, Txarango i Gossos, que es treuen l’esparadrap de la boca per simbolitzar que estan en contra de la censura.

Rapers a la presó Model

Una setmana d’accions a favor de la llibertat d’expressió

La plataforma No Callarem organitza aquesta setmana, del 9 al 15 d’abril, un reguitzell d’activitats reivindicatives. La trentena d’entitats que componen la plataforma han programat xerrades, concerts, dinars populars i espectacles. L’objectiu és seguir denunciant les sentències contra Valtònyc i Pablo Hasél així com qualsevol mostra de limitació del dret d’expressió per part de l’Estat.